Pikantna krem čorba od bundeve

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
29/04/2019
"Kao malo sunce, koje je izašlo u kuhinji, ova aromatična i bogata krem čorba od bundeve će vas ozariti osmehom i raspoloženjem "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 400 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • semenke bundeve - 30 g
  • bujon od povrća - 500 ml
  • pavlaka - 200 ml
  • đumbir u prahu - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i šargarepu na kocke. Dinstajte povrće u zagrejanom tiganju. Očistite i oljuštite bundevu. Isecite je na male kocke. Posolite smesu i dodajte bundevu.

Narendajte oraščić i dodajte. Začinite smesu solju, đumbirom i belim lukom u prahu.

Zapecite semenke bundeve u suvom tiganju, Kad dobiju boju dodajte maslinovo ulje, ljutu alevu papriku, dimljenu alevu papriku i so, i zapržite.

Sipajte pavlaku u čorbu. Kada smesa provri ponovo, sklonite sa ringle i pasirajte u glatku krem čorbu. Garnirajte sa pikantnim semenkama bundeve.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar