Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Ljuta Čorba od Škembića
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Svinjske škembiće dobro očistite, isecite na komade i potopite u sirće i sodu bikarbonu....

Po želji prilikom serviranja čorbe od svinjskih škembića i svinjskih ušiju možete da poslužite mešavinu ljute papričice, belog luka i sirćeta....

Kad servirate čorbu prvo u posudicu stavite škembiće, stavite bujon i začinite smesom od belog luka. Prijatno....

Gotove želirane škembiće isečemo na komade i stavljamo u šerpu sa 1 l vrele vode....

Kutlačom uzimamo od bujona od pečuraka i sipamo u tiganj, mešamo žicom da dobijemo retku kašu.
Posle sipamo kašu u šerpu i ponovo mešamo....

Ljuta čorba od sočiva se servira vruća, a za hrabrije ljubitelje pikantnog - garnira se sa mariniranim ljutim paprikama ili sa još kajanske papričice...

Sipamo preko iseckanog škembeta. Serviramo sa izgnječenim lukom, pomšanim sa sirćetom i ljutom tucanom paprikom....

Škembiće staviti da se kuvaju dok ne omekšaju, i pritom odstranjivati penu sa površine vode....

Presujemo beli luk i dodajemo ga u čorbu. Pri serviranju po želji dodajemo čili.
Škembe čorba od tečećeg škembeta je gotova....

Servirajte toplu, posutu iseckanim peršunom i prstohvatom-dva suvih, ljutih paprika. Ukusna ljuta čorbica za hladno vreme....

Dodajte škembiće, karanfilić, paradajz sos, seckani peršun i dodajte 2 šolje od bujona od škembića.
Pustite da se sve kuva još 30 minuta....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: