Način pripreme
U dubokoj činiji umuite 3 jajeta sa 3 kašike šećera. Kad smesa postane svetla i penasta, dodajte 3 kašike brašna, pa umutite ponovo.
Dodajte kašičicu vanilin šećera za aromu.
Sipajte smesu za patišpanj u ravnu tavu i pecite 9-10 minuta na 180 stepeni.
Izvadite gotovu koru i uvijte u rolat sa vlažnom krpom.
Mutite 200 ml pavlake za kuvanje sa 50 g šećera u prahu dok ne dobijete penasti krem.
Razvijte koricu od patišpanja i premažite ravnomerno marmeladom od šipka. Preko rasporedite od krema od pavlake.
Posipajte dosta badema i uvijte u rolat još jednom.
Ukrasite kolač preostalim kremom od pavlake, posipajte bademe i sveže rendane kore citrusa.
Dobro ohladite i servirajte rolat sa marmeladom od šipka.