Način pripreme
Istopite maslac i dodajte šečer, umutite mikserom veoma dobro. Dodajte jaja i umutite u vazdušast krem. Prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli, dodajte ih u smesu od jaja i promešajte.
Pomešajte sok prve pomorandže sa narendanim korama dve pomorandže i dodajte ih uz neprestano mešanje u smesu.
Namažite posudu za pečenje maslacem i sipajte smesu u nju ravnomerno. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni., pecite dok čačkalica ne bude suva oko 40 minuta.
Skuvajte sirup, tako što pomešate sok druge pomorandže sa šećerom, kuvajte, 2-3 minuta i ostavite da se ohladi. Nakon što izvadite gotov kolač iz rerne prelijte ravnomerno sirupom, ostavite da se ohladi i upije sirup.
Servirajte preliven kolač ohlađen.