Salata sa pečenim piletom, avokadom i kukuruzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
01/05/2019
"Salata za prijatelje - sveža i toliko ukusna"
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pileće grudi od žila i isecite na filee. Začinite solju i biberom, a da bi bilo pikantnije dodajte i prstohvat ljutog čilija.

Zagrejte parčence maslaca i 1-2 kašike maslinovog ulja u tiganju na ringli i ispržite pileće filee sa obe strane dok ne postanu zlatasti.

Za to vreme pripremite dresing za salatu, mešajući senf, maslinovo ulje i sok od jednog limuna. Promešajte dobro i ostavite sa strane.

Izvadite gotove filee u tanjir.

Iskidajte zelenu salatu u duboku posudu. Isecite čeri paradajz na četvrtine i dodajte u salatu. Prepolovite crveni luk i isecite na tanke polu mesece. Dodajte luk u salatu.

Odstranite košticu iz avokada, oljuštite koru i isecite na parčiće. Dodajte sladak kukuruz.

Isecite pileći file na parčiće i poređajte preko salate. Prelijte dresingom od senfa i servirajte salatu sa piletom, avokadom i kukuruzom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar