Način pripreme
Skuvajte tvrdo jaja 8-9 minuta u posoljenoj vodi. Skuvajte i 2-3 srednje velika krompira.
Stavite listove zelene salate ili ajzberg salate u ravan tanjir, napravite podlogu za ostale sastojke. Isecite pola crvene i zelene paprike na krugove. Isecite pola crvene paprike na tanke krugove.
Paradajz i krompir isecite na kockice. Oljuštite tvrdo kuvana jaja i prepolovite ih.
Počnite da ređajte salatu Nica, tako što na podlogu stavite krompir, paradajz i paprike. Isecite sitno nekoliko filete mariniranih inćuna i dodajte odozgo komade tunjevine. Prepolovite slajs crvenog luka i nekoliko celih maslina.
Pripremite dresing za salatu Nica tako što pomešajte u tegli sok od limuna i maslinovog ulja. Začinite solju i biberom. Zatvorite teglu i promešajte dok smesa ne dobije homogenu konsistenciju.
Prelijte salatu Nica dresingom i servirajte.