Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od ribe»Osvežavajuća salata sa tunjevinom, inćunom i šparglom

Osvežavajuća salata sa tunjevinom, inćunom i šparglom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Osvežavajuća salata sa tunjevinom, inćunom i šparglom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Hladno piće i sveža salata sa tunjevinom, inćunom i šparglom - tako se nadamo da nam odmor počne"

Potrebni sastojci

  • miks salata - 3 šake, sveži listovi
  • tunjevina - 100 g, iz konzerve
  • špragla - 3 komada, bela, iz konzerve
  • inćuni - 4 fileta
  • paradajz - 1 komad
  • masline - 8 - 10 komada, zelene
  • jaja - 1 komad, kuvano
  • maslinovo ulje - po želji
  • so - po želji
  • balzamiko sirće - po želji
  • balzamiko redukcija - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i blago osušite listove salate. Koristite jak ubrus za to, kako se ne bi zalepile dlačice na listovima (ili samo ih možete ostaviti da se dobro ocede).

Posolite, dodajte maslinovo ulje i malo balzamiko sirćeta i stavite u centar velikog tanjira, u kom ćete servirati. Preko poređajte tunjevinu, koju ste prethodno ocedili od ulja i tečnosti iz konzerve.

Preko nje poređajte šparglu i filete inćuna.

Sa strane poređajte paradaz i jaje, koje ste iseckali na četvrtine.

Prelijte sa još maslinovog ulja, posipajte so i sirće, a na kraju posipajte redukcijom.

Klasika, idealna kombinacija ukusa i laka salata, uz koju ide čaša belog vina tokom letnjih meseci.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: