Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od ribe»Salata Nica sa inćunima

Salata Nica sa inćunima

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Salata Nica sa inćunima8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Zato što ima salata koje će uvek biti aktuelne i moderne, kao ova salata Nica sa inćunima"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 - 3 komada
  • jaja - 2 - 3 komada
  • paradajz - 2 komada
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • crvene paprike - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • zelena salata - 1 komad
  • tunjevina - 100 g, iz konzerve
  • inćuni - 3 - 4 kriške
  • masline - 30 g
  • za dresing
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte tvrdo jaja 8-9 minuta u posoljenoj vodi. Skuvajte i 2-3 srednje velika krompira.

Stavite listove zelene salate ili ajzberg salate u ravan tanjir, napravite podlogu za ostale sastojke. Isecite pola crvene i zelene paprike na krugove. Isecite pola crvene paprike na tanke krugove.

Paradajz i krompir isecite na kockice. Oljuštite tvrdo kuvana jaja i prepolovite ih.

Počnite da ređajte salatu Nica, tako što na podlogu stavite krompir, paradajz i paprike. Isecite sitno nekoliko filete mariniranih inćuna i dodajte odozgo komade tunjevine. Prepolovite slajs crvenog luka i nekoliko celih maslina.

Pripremite dresing za salatu Nica tako što pomešajte u tegli sok od limuna i maslinovog ulja. Začinite solju i biberom. Zatvorite teglu i promešajte dok smesa ne dobije homogenu konsistenciju.

Prelijte salatu Nica dresingom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti