Pileći bataci sa pikantnim krompirom

05/05/2019
"Još nešto vezano za temu Umetnost prirpeme aromatičnih pilećih bataka sa pikantnim krompirom, ćete naći ovde "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano687
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 - 5 komada
  • beli luk - 6 - 7 čenova
  • krompir - 2 komada
  • soja sos - 50 ml
  • med - 4 supene kašike
  • limun - 1 komad
  • so
  • biber
  • ulje
  • za pikantni krompir
  • krompir - 2 - 3 komada
  • soja sos - 1 supena kašika
  • čubar - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice, slatka
  • beli luk - 1/2 kašičice, u prahu
  • ruzmarin - 1/2 veze, svež
  • ulje - za prženje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Napravire proreze po batacima i stavite da se kuvaju u šerpi sa vodom. Dodajte prstohvat soli.

U posudi pomešajte soja sos, med i 2 supene kašike ulja. Začinite solju i biberom. Dodajte sok od limuna. Stavite kuvane batake dok su još topli u marinadu. Promešajte da se pokriju dobro i ostavite da se marinuju 10-15 minuta.

Ugrejte ulje u tiganju i propržite cele čenove belog luka. Kad dobiju karamel boju, dodajte i batake u posudu i pecite nekoliko minuta.

Skinite sa vatre, prebacite u pleh i prelijte preostalom marinadom. Pecite u rerni na 180 stepeni 20 minuta.

U međuvremenu isecite krompir, nemojte ga ljuštiti na kriške.

Blanširajte u vreloj vodi 5 minuta. Osušite krompir na ubrusu. Ugrejte ulje u dubokoj posudi na na jakoj vatri, stavite unutra nekoliko strukova svežeg ruzmarina da se masnoća začini. Ispržite krompir.

Pripremite u posudi miks začina, pomešajte čubar, slatku i dimljenu alevu papriku, ljut lili i beli luk u prahu. Dodajte i prstohvat soli.

Uvaljajte prženi krompir dok je još topao u začine.

Servirajte pileće batake sa pikantnim krompirom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar