Način pripreme
U šerpu u kojoj ćete kuvati pileću janiju poređajte batake.
Na njih rasporedite krompir isečen na polovine kolutova. Dodajte boraniju - može se koristiti zamrznuta ili konzervirana. Preko toga pospite kockice luka. Na kraju poređajte paradajz, isečen na 4 dela.
Pospite solju i začinite alevom paprikom i biberom.
Prelijte uljem. Rustično jelo prelijte sa 500 ml hladne vode.
Stavite lonac na šporet i uključite na najvišu postavku.
Nakon što jelo provri, smanjite vatru, stavite poklopac i ostavite da se krčka 1 sat na laganoj vatri. Povremeno protresite posudu bez otvaranja poklopca.
Kada je jelo od boranije gotovo, dodajte sitno seckani beli luk i pospite sitno seckanim peršunom i mirođijom.
Dinstane pileće batake sa krompirom i boranijom poklopite na 15 minuta da upiju aromu belog luka i zelenih začina.
Poslužite aromatično jelo toplo.
Da vam bude slatko!