Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Pileći ražnjići Tanduri

Pileći ražnjići Tanduri

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Pileći ražnjići Tanduri
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Toliko su ukusni, koliko ste zamišljali ili su još ukusniji?"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • limun - 2 komada
  • crveni luk - 2 glavice
  • dimljena aleva paprika - 2 kašičice
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • đumbir - koren
  • beli luk - 2 čena
  • kumin - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • kari - 1/2 kašičice
  • kardamon - 1/2 kašičice
  • cimet - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje
  • biber
  • so
  • za sos Raita
  • kiselo mleko - 200 g
  • kumin - 1 kašičica
  • menta - 3 - 4 struka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isitnite beli luk i stavite ga u činiju. Dodajte mu kumin, kurkumu, kari, đumbir, cimet i kardamon.

Promešajte suve sastojke i dodajte im rendani đumbir. Suvim sastojcima dodajte kiselo mleko. Dodajte maslinovo ulje, alevu papriku.

Isecite pileće grudi na krupne kocke, posolite ih i pobiberite. Stavite piletinu u pikantnu marinadu i promešajte, da upije začine.

Nanižite meso na ražnjiće. Pržite na rebrastom tiganju.

U međuvremenu napravite Raita sos - pomešajte kiselo mleko sa kuminom i iseckanom svežom mentom. Posolite i promešajte.

Servirajte ražnjiće Tanduri sa mlečnim soosom Raita.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: