Pečene jabuke sa hrskavim poklopcem

06/05/2019
"Umesto običnih pečenih jabuka iznenadite sve sa ovim aromatičnim jabukama sa neodoljivo hrskavim poklopcem "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano59
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 7 - 8 komada
  • maslac - 80 g
  • smeđi šećer - 200 g
  • rum - 50 ml
  • suvo voće - i orašasti plodovi 50 g (kajsije, šljive, orasi)
  • za hrskavi poklopac
  • integralno brašno - 100 g
  • ovsene pahuljice - 100 g
  • smeđi šećer - 70 g
  • maslac - 100 g
  • kondenzovano mleko - 300 g (1 konzerva)
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite poklopce na 5 jabuka i izvadite unutrašnjost. Poređajte ih u posudu za pečenje na list papira. Ostale 2-3 jabuke olljuštite i sitno iseckajte za nadev.

Sipajte smeđi šećer i maslac u ugrejanu duboku posudu, dodajte 1/2 šolje vode i dodajte isečene jabuke. Dinstajte. Isecite suvo voće i orašaste plodove i dodajte u posudu. Dodajte rum u smesu na vatri. Ostavite nekoliko minuta da ispari miris alkohola i da jabuke omekšaju.

Dok se sve dinsta na vatri pripremite smesu za poklopac. U posudi pomešajte integralno brašno, ovsene pahuljice, smeđi šećer i mekani maslac. Promešajte dobro rukama dok ne dobijete krupnije mrvice od maslaca, napravite poklopce kojima ćete pokriti jabuke.

Napunite jabuke toplom smesom i stavite poklopce. Ako vam ostane nadeva, rasporedite ga između voća u plehu. Pecite jabuke u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta ili dok poklopci ne dobiju zlatnu boju.

Prelijte punjene jabuke kondenzovanim mlekom i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar