Način pripreme
Odsecite poklopce na 5 jabuka i izvadite unutrašnjost. Poređajte ih u posudu za pečenje na list papira. Ostale 2-3 jabuke olljuštite i sitno iseckajte za nadev.
Sipajte smeđi šećer i maslac u ugrejanu duboku posudu, dodajte 1/2 šolje vode i dodajte isečene jabuke. Dinstajte. Isecite suvo voće i orašaste plodove i dodajte u posudu. Dodajte rum u smesu na vatri. Ostavite nekoliko minuta da ispari miris alkohola i da jabuke omekšaju.
Dok se sve dinsta na vatri pripremite smesu za poklopac. U posudi pomešajte integralno brašno, ovsene pahuljice, smeđi šećer i mekani maslac. Promešajte dobro rukama dok ne dobijete krupnije mrvice od maslaca, napravite poklopce kojima ćete pokriti jabuke.
Napunite jabuke toplom smesom i stavite poklopce. Ako vam ostane nadeva, rasporedite ga između voća u plehu. Pecite jabuke u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta ili dok poklopci ne dobiju zlatnu boju.
Prelijte punjene jabuke kondenzovanim mlekom i servirajte.