Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa čokoladom i krokanom od lešnika

Čizkejk sa čokoladom i krokanom od lešnika

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k114
Čizkejk sa čokoladom i krokanom od lešnika
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
06/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Pažnja, dijeta se odlaže dok ne pojedemo poslednji zalogaj magičnog čizkejka sa čokoladom i krokanom od lešnika"

Potrebni sastojci

  • za čizkejk
  • čajni keksići - 250 g
  • maslac - 80 g
  • čokolada - 400 g, prirodna
  • krem sir - 500 g
  • šećer u prahu - 60 g
  • za krokan od lešnika
  • lešnik - 2 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • maslac - 30 g
  • morska so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa pripremom osnove za čizkejk tako što izmrvite keks na fine mrvice u dubokoj posudi. Dodajte maslac i dobro promešajte testo od keksa rukama. Pritisnite po dnu posude tako da se stvori čvrsta i ravnomerna kora.

Rastopite čokoladu na pari.

Umutite krem sir sa šećerom u prahu u posebnoj posudi. Sjedinite rastopljenu čokoladu sa krem sirom.

Rasporedite gotov krem preko osnove i poravnajte. Ostavite čizkejk da se stegne sat-dva u frižideru.

Da biste pripremili krokan od lešnika prvo zapecite lešnike u suvom tiganju. Uvijte pečene orašaste plodove u pamučnu krpu i trljajte da se ljuske lakše odvoje. Stavite oljuštene lešnike u tiganj. Dodajte maslac i šećer. Ostavite orašaste plodove da se karamelizuju. Dodajte 2 supene kašike vode da biste sprečili da karamela izgori.

Rasporedite gotov krokan na listu papira za pečenje i pospite prstohvatom krupnije morske soli.

Ostavite da se stvrdne.

Izlomite na komade hladan krokan od lešnika i ukrasite čizkejk njima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: