Način pripreme
U sezoni breskvi moramo da se počastimo jednim neverovatnim domaćim kolačem sa svežim breskvama. Probajte i olizaćete prste!
U velikoj posudi umutimo jaja i šećer dok ne dobijemo glatku i mekanu smesu. Dodajemo brašno, prašak za pecivo, vanilu i ulje u smesu. Dobro umutimo dok ne dobijemo homogeni testo.
Pripremamo pleh, namažemo ga uljem i posipamo sa malo brašna.
Sipamo testo za kolač u pleh i rasporedimo isečene sveže breskve preko.
Stavljamo pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pečemo oko 35 minuta dok se ne stvori zlatna korica odozgo.
Izvadimo voćni kolač iz rerne i ostavljamo da se potpuno ohladi. Nakon što se ohladi obilno posipamo šećerom u prahu i serviramo sa džemom od bresaka odozgo.
Neverovatno ukusan i aromatičan domaći kolač sa svežim breskvama, probajte ga!