Pileće ćuftice sa tikvicama i paradajzom

12/05/2019
"Zdrave ćuftice sa piletinom? Naravno da su sve do jedne samo za vas "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo i posolimo tikvice i ostavljamo da se ocedi voda 30 minuta. Ako je potrebno ocedimo rukom još jednom.

U belnderu sameljemo pileće meso. Dodajemo tikvice, jaje i začine i meljemo ponovo. Sipamo smesu u posudu i dodajemo luk i paprike /isečene/ u mleveno meso.

Ugrejemo namazan teflonski tiganj, a za to vreme oblikujemo male, ravne ćuftice. Pržimo/pečemo sa obe strane.

Paradajz možemo iseći na kokcice ili izrendati (pitanje ukusa). Propržimo ih sa solju, biberom i bosiljkom dok ne ispari. Prelivamo ćuftice paradajz sosom i serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar