Želirano mleko sa pirinčem i kajsijama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
16/05/2019
"Majstorska kombinacija, koja je servirana sa mnogo ukusa i mašte! Kapa dole za veličanstven predlog "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za mleko sa pirinčem
  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer - 3 kašike
  • pirinač - 1.2 šolje
  • želatin - 1 kašičica
  • kajsije - 4 komada
  • slatko - 1 kašika, za ukras
  • kora limuna - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Skuva se sveže mleko sa korom limuna. Sipa se pirinač, promeša se i ostavlja na tihoj vatri da se skuva i nabubri. Baca se kora limuna, dodaje se šećer i dobro se meša.

Pripema se želatin prema uputstvu, preliva se sa 3 kašike vode i ostavlja se da se zgusne.

Posle se sipa u vruće mleko sa pirinčem i meša se. Kajsije se seku na parčiće, deo njih se odvaja za ukras, ostale se mešaju u mleku.

U čašu, polivenu izutra hladnom vodom, na dno se stavlja pola kajsije, a sa strane se ređaju kriške voća. Kašikom se puni mlečna smesa i ostavljamo da se stegne 2 sata na hladnom.

Okreće se u tanjir i ukrašavamo slatkom i kriškama kajsija. Ukusan letnji dezert.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar