Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Sutlijaš»Klasično mleko sa pirinčem

Klasično mleko sa pirinčem

ažurirano:
Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3354k
Klasično mleko sa pirinčem
Fotografije: Maria Simova
1 / 21
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Minut za klasiku - uzmite po jednu kašiku i da ispoštujemo ovaj klasični sutlijaš kako dolikuje."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 kesica
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pirinač dobro tekućom vodom.

Stavite ga u šerpu zajedno sa vodom i kuvajte dok ne nabubri (da upije svu vodu). U tom trenutku dodajte sveže mleko sa prstohvatom soli, mešajte periodično da ne zagori.

Nakon što ponovo provri dodajte šećer i vanilu, kuvajte dok se pirinač potpuno ne skuva (ne omekša). Skinite sa vatre i rasporedite u posude ili čaše.

Dok se mleko sa pirinčem hladi, kašikom promešajte svaku posudu pažljivo. To se radi da pirinač ne ostane dole i zbijen, nego da bude mekan kao krem.

Servirajte klasično mleko sa pirinčem potpuno ohlađeno i posuto cimetom.

Ako volite nleko sa pirinčem, probajte i naše predloge za pravi sutlijaš ili puding od pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: