Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečene kruške sa medom i orasima

Pečene kruške sa medom i orasima

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Pečene kruške sa medom i orasima
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 2
20/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Raskošan desert jedinstvenog ukusa i arome, koji će svako lako napraviti"

Potrebni sastojci

  • kruške - 4 komada
  • sušeno voće - 200 g (suvo grožđe, borovnice)
  • orasi - 50 g
  • med - 3 kašike
  • belo vino - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite kruške i pomoću kašike izdubite im unutrašnjost oblikujući udubljenja.

Isecite orahe na sinto. Pomešajte ih sa dve kašike meda u posudi.

U tiganju na ringli stavite suvo belo vino da provri i dodajte kašiku meda. Dodajte sušeno voće u tiganj sa vinom, da omekša i da upije ukus. Kada se smesa redukuje na gustinu sirupa sklonite sa ringle.

Namažite posudu za pečenje maslacem. Poređajte polovine kruški u posudu za pečenje. Stavite smesu od oraha u udubljenja. Pospite cimetom.

Prelijte kruške vrućim vinskim sirupom. Rasporedite sušeno voće odozgo.

Pecite na 200 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: