Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečene kruške sa orasima, karamelom i cimetom

Pečene kruške sa orasima, karamelom i cimetom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pečene kruške sa orasima, karamelom i cimetom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Da li će se ove pečene kruške pretvoriti u hit među jesenjim desertima?"

Potrebni sastojci

  • kruške - 4 komada
  • med - 5 - 6 kašika
  • orasi - 1 šolja
  • cimet - 1 kesica
  • toping - karamel
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i prepolovite kruške. Sklonite semenke i isecite sredinu svake polovine kruške. U posudu namrvite orahe na sitnije parčiće i promešajte sa medom i cimetom.

Stavite kruške u posudu za pečenje i napunite svaku polovinu smesom. Stavite u rernu da se zapeku, stavljajući ih u sredinu rerne, da se orasi mnogo ne prepeku, dok kruške još nisu gotove.

Garnirajte sa topingom od karamela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: