Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečene kruške sa orasima i plavim sirom

Pečene kruške sa orasima i plavim sirom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Pečene kruške sa orasima i plavim sirom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Magična kombinacija ukusa i mirisa - desert koji nećete zaboraviti"

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 - 3 komada
  • limun - 1 komad
  • plavi sir - 100 g
  • suve borovnice - 30 g
  • orasi - 30 g
  • sajder od krušaka - 250 ml
  • majčina dušica - 1 struk
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite kruške i očistite od unutrašnjosti. Kašikom napravite udubljenje, u koje ćete staviti nadev.

Potopite suve borovnice u sajder od krušaka da upiju mirise i da omekšaju. Iseckajte orahe krupnije i pecite u suvom tiganju 3-4 minuta, mešajte da ne zagori.

Izrendajte ili izmrvite plavi sir. U posudi pomešajte sir sa pečenim orasima i dodajte borovnice. Promešajte dobro.

Poređajte kruške u pleh za pečenje i iscedite sok od limuna na njih da ne potamne. Napunite ih nadevom od gorgonzole, oraha i suvog voća.

Rasporedite strukove majčine dušice u pleh u punjene kruške. Prelijte sajderom u kojem ste potopili borovnice i prebacite pleh u rernu na 15-20 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: