Bakin domaći sitan sir

28/05/2019
"Bio sitan sir se pravi samo i samo po bakinom receptu za domaći sitan sir - mi tako mislimo "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano524
  • Pregledi tokom meseca68
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 2 l
  • vinsko sirće - 2 supeen kašike
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sitan sir je mlečni sastojak koji je široko rasprostranjen kao zamena za sir, prilikom pripreme domaćih pita.

Domaći sitan sir možete pripremiti čak i ako se sveže mleko preseče prilikom kuvanja.

Najbolje je da mleko bude kravlje. Sipajte ga u šerpu i stavite da se kuva.

Čim provri u njega dodajte 2 supene kašike vinskog sirćeta i promešajte. Nakon toga stavite so i počnite polako da mešate.

Svake sekunde koja prođe u šerpi se vidi kako se stvara sitan sir.

Ako volite neslan, nemojte stavljati so. Ona nije odnovni sastojak bez kojeg ne možemo da pripremimo sitan sir.

Vadimo iz šerpe rešetkastom kašikom i čim se domaći sitan sir ohladi, gotov je za konzumiranje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar