Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Klasična svinjetina sa pirinčem iz rerne

Klasična svinjetina sa pirinčem iz rerne

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Klasična svinjetina sa pirinčem iz rerne
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
95 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Za neke ljude klasika je možda Mocart, ali za gladnike to je klasična svinjetina sa pirinčem iz rerne"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g (od vrata ili rebra)
  • pirinač - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 60 ml
  • biber - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite svinjsko meso na krupnije kockice (ako koristite rebra, ona treba da budu sa mnogo mesa) i kuvajte dok ne bude gotovo. Procedite bujon iz kuvanja i začinite solju po ukusu.

2. Iseckajte glavicu luka i propržite sa prstohvatom soli dok ne dobije karamel boju na umerenoj vatri.

3. Sipajte pirinač, prethodno opran u nekoliko voda da padne skrob sa njega.

4. Pržite 2 minuta, mešajte da se ne lepi.

5. Sipajte biber i bujon iz kuvanja mesa - na 1 deo pirinač, 2 i po - 3 dela tečnosti, u zavisnosti od vrste pirinča i uputstva na pakovanju.

6. Sve prebacijte u pleh i stavite svinjetinu. Pecite svinjetinu sa pirinčem u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne ostane na masti i dok pirinač ne upije tečnost - oko 20-25 minuta-

7. Gotovu svinjetinu sa pirinčem izvadite iz rerne i pokrijte čistom krpom 10 minuta, nakon toga pospite sitno iseckanim peršunom i servirajte.

Jedna klasična gozba iz bugarske kuhinje sa malo sastojaka, ali ukusna i voljena od svih.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: