Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Sočna svinjetina sa pirinčem iz rerne

Sočna svinjetina sa pirinčem iz rerne

ažurirano:
Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6161562k
Sočna svinjetina sa pirinčem iz rerne
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Omiljeno jelo koje se često sprema."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g od vrata ili grudi
  • pirinač - 2 šolje
  • luk - 2 glavice crnog
  • kurkuma - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • bujon - 4 šolje, od povrća
  • majčina dušica - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite meso bez kosti. Ja preferiram masnije delove kao što su svinjski vrat ili grudi, jer se meso manje suši i mekše je.

Isecite meso i stavite u šerpu sa vodom da se kuva nekih 30 minuta, sklanjajući penu s vremena na vreme.

Operite pirinač u cediljki pod mlazom hladne vode, sve dok voda od pirinča ne postane bistra.

Luk oljuštite i sitno iseckajte.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte luk. Pržite ga dok ne omekša, dodajte pirinač i pržite nekoliko minuta, dok pirinač ne postane staklast.

Posolite, pobiberite, dodajte kurkumu i majčinu dušicu. Sklonite sa vatre.

Ocedite meso i poređajte ga u tepsiju. Dodajte pirinač, sipajte bujon od povrća i promešajte.

Rernu zagrejte na 180 stepeni i stavite svinjetinu sa pirinčem.

Pecite sočnu svinjetinu sa pirinčem u rerni oko 25 minuta, ili dok pirinač ne bude gotov.

Ako vam se dopada recept, probajte i naše predloge za slovenski đuveč ili ovu sporo pečenu svinjetinu u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: