Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Svinjetina sa pirinčem i brokolijem iz rerne

Svinjetina sa pirinčem i brokolijem iz rerne

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Svinjetina sa pirinčem i brokolijem iz rerne
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"I baba zna da spremi svinjetinu sa pirinčem, zato je vi iznenadite ovim neobičnim receptom i spremite joj svinjsko meso sa pirinčem i brokolijem u rerni"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g, prošarano
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • biber - po želji
  • so - po želji
  • pirinač - 200 g
  • brkoli - 300 g, zamrznut
  • ulje - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na kockice, propržite ga u sopstvenoj masti dok ne uhvati braon koricu.

N akraju prženja dodajte sitno iseckan luk, narendanu šargarepu i dobro opran i oceđen pirinač.

Pržite 2-3 minuta, posipajte biber i posolite po želji.

Preko poređajte brokoli i sipajte 600 ml tople vode i ulje, pa promešajte.

Stavite tavu u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni, pecite dok pirinač ne upije vodu.

Zvući malo nesvakidašnje, ali je veoma ukusno i sočno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: