Način pripreme
Za recept koristite banane koje imaju tamne fleke po kori ili su potpuno pocrnele. Iznutra treba da su beličaste, ali meke i kremaste.
Oljuštite banane i izgnječite ih viljuškom. Sipajte odmah u njih sok od limuna i mešajte da ne postane kiseo voćni pire i da potamni.
Umutite u činiji jaja sa solju, dodajte pire od banane i mešajte.
Stavljajte kašiku po kašiku brašna, prethodno prosejanog s praškom za pecivo i mešajte kružnim pokretima dok se potpuno ne sjedini.
Smesa ne treba da bude gusta, ali ipak ako vam se čini previše retka možete da dodate još malo brašna.
Zagrejte tiganj sa obilnom količinom ulja na umerenoj vatri i u njega sipajte kašikom smesu za uštipke.
Pržite dok ne bude zlatasto sa obe strane i izvadite gotove uštipke na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Dok su topli, uvaljajte u kristal šećer i servirajte.
Mekani, vazdušasti i aromatični, zaljubićete se u ove uštipke od banana.
Nek vam je slatko!