Torta od banana i jagoda

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Torta od banana i jagoda
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Ako se govori o torti, ova je među favoritima - pravi užitak za čula"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 2 gotove
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 2 komada
  • sok iz kompota - 200 ml
  • banane - 2 komada
  • maslac - 50 g
  • jagode - 300 g
  • brašno - 6 supenih kašika
  • šećer - 8 supenih kašika
  • vanila - 1 kesica
  • kora od limuna - od 1/2 limuna
  • bombone - 2 komada, čokoladne (ili pola čokolade - srednje veličine)
* merne jedinice

Način pripreme

Da bi torta bila što brža, koristimo gotove kroe za tortu, prilikom stavljanja naprskamo sa sokom iz kompota.

Za krem: Lepo umutimo 2 jajeta sa 2 supene kašike svežeg mleka, brašnom i 2 supene kašike šećera, pazimo da se ne stvore grudvice. Kad smesa postane glatka sipamo preostalo mleko i šećer, mutimo lepo i stavljamo na vatru.

Krem je gotov za ne više od 5-6 minuta, u trenutku kada počne da se zgušćuje dodajemo rendanu koru od limuna, vanilu i maslac. Kad krem bude gotov počinje sastavljanje same torte.

Na dno kalupa stavljamo malo soka iz kompota. Stavljamo koru i ponovo sok iz kompoza. Ređamo isečene komade banane i jagode, nakon toga prelivamo kremom. Stavljamo drugu koru, ponovo prelivamo i sipamo preostali krem, ostavljamo malo za dekoraciju preko voća.

Na vrh i sa strane ređamo jagode i banane i ukrašavamo ih kremom. Izrendamo polovinu čokolade ili dve čokoladne bombone za kraj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: