Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Čokoladni keksići sa ovsenim pahuljicama

Čokoladni keksići sa ovsenim pahuljicama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Čokoladni keksići sa ovsenim pahuljicama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
01/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
24
"Ovi čokoladni keksići su pravi hit, a sada već možete i vi da počastite kolege u kancelariji sa njima"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 100 g
  • integralno brašno - 40 g, pešnično spelta ili pšenica
  • brašno - 60 g, belo pšenično + za posipanje radne površine
  • sveže mleko - 40 ml
  • med - 100 g
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
  • kakao - 1 supena kašika puna 100 % prirodan, u prahu
  • malac - 75 g
  • so - 1 prstohvat
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ovsene pahuljice, dve vrste brašna, brapn šećer, sodu, kakao i prstohvat soli sipamo u blender. Sve kratko sameljemo na srednjoj brzini. Ovsene pahuljice ne treba da sameljemo na prah, nego na sitne komade. Sa ovom procedurom i suvi sastojci će se pomešati idealno.

2. Dodajemo maslac - hladan, u komadima, med, sok od limuna i mleko i blender ponovo uključujemo na srednju brzinu na nekoliko sekundi. Treba da dobijemo tvrdu pastu, zato, ako je potrebno dodajemo još malo brašna, vrsta po želji i ponovo uključimo uređaj kratko.

3. Ugrevamo rernu do 200 stepeni. Od testa oblikujemo loptice i spljeskamo ih i poređamo na rastojanju u plehu, obloženim papirom za pečenje.

4. Pečemo ovsene keksiće iz dva puta 10-12 minuta svaku turu.

Ostavljamo čokoladne keksiće sa ovsenim pahuljicama da se ohlade i serviramo za doručak, sa šoljom kafe ili mleka, ili ih pripremamo za kancelariju ili u školu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: