Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Čokoladni kolač sa ovsenim pahuljicama i cveklom

Čokoladni kolač sa ovsenim pahuljicama i cveklom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Čokoladni kolač sa ovsenim pahuljicama i cveklom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 5
13/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Neočekivano dobra kombinacija ukusa, sakupljenih u čokoladni kolač sa ovsenim pahuljicama i cveklom - opušteno jedite, desert je zdrav"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • cvekla - 1 glavica srednje veličine
  • smeđi šećer - 5 supenih kašika
  • ovsene pahuljice - 5 supene kašike
  • ovsene mekinje - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 1 šoljica
  • brašno od rogača - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • kokosov maslac - 3 supene kašike
  • kora od pomorandže - za aromu
  • prirodna čokolada - 50 g 80 %
* merne jedinice

Način pripreme

Jednostavno kod ovog čokoladnog kolača je što se sastojci pomešaju u nutribulitu i bude veoma brzo.

Jedina stvar koja je teška je ljuštenje cvekle i renanja kurpnije pre toga. Međutim, rezultat je više nego dobar, posebno za one koji poštuju principe zdrave ishrane.

Prvo oljuštite cveklui izrendajte krupnije. Stavite u veliku čašu (800 ml) nutribulita. Dodajte jaje, smeđi šećer, koru od pomorandže (ja sam stavila koru pola pomorandže, srednje veličine) i sveže mleko.

Meljite kratko. Dodajte maslac od kokosa, brašno od rogača, prašak za pecivo, pola čokolade (isečene na komade), ovsene pahuljice i mekinje. Meljite kratko ponovo.

Dobijenu smesu sipajte u silikonski kalup, namazan kokosovim maslacem.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 175 stepeni dok ne bude gotovo.

Okrenite hladni čokoladni kolač i ukrasite preostalom polovinom malo rastopljene čokolade i 2 supene kašike svežeg mleka.

Konzumirajte čokoladni kolač sa ovsenim pahuljicama i cveklom kad se potpuno ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: