Način pripreme
Promešajte vodu, šećer i brašno od prosa sa smesom za kvasac i tako prirpemljenu smesu ostavite da odstoji 1-2 dana da fermentiše.
Brašno od prosa sipajte u suv tiganj i pecite, mešajte neprestano da ne zagori.
Prebacite ga nakon toga u veliku šerpu i ostavite da se ohladi. Dodajte vodu i mutite neprestano mikserom da se ne stvore grudvice i da bude lakše mešanje.
Dodajte šećer i prebacite u šerpu na vatru da provri. Kuvajte oko 6-7 minuta i neprestano mešajte. Nakon toga skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Dodajte smesu sa kvascem i ostavite posudu na toplom 2-3 dana da može ponovo da fermentiše.
Gotovu domaću bozu sipajte u staklene flaše i čuvajte u frižideru. Sa jednom šoljom boze ponovo možete pripremiti ovaj divni napitak, koristeći je kao smesu sa kvascem.