Način pripreme
1. Umutite mekani maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. U dobijeni krem dodajte belanca od jaja, prstohvat soli i brašno. Mutite dok ne dobijete glatku i homogenu smesmu.
2. Uključite rernu da se ugreje do 180 stepeni.
Smesu za mačije jezike napunite u špric sa okruglim i glatkim nastavkom i ostavite da odstoji 10 minuta.
3. Obložite dva pleha papirom za pečenje i napravite duguljaste keksiće na rastojanju jedan od drugog.
4. Pecite 7-10 minuta svaki pleh (ili dok mačiji jezici ne porumene po ivicama).
Ostavite ih da se ohlade.
5. Rastopite čokoladu na pari ili na tihoj vatri sa maslacem i mleko. Potopite u nju do pola svaki keksić i ponovo poređajte na papir za pečenje da se čokolada stvrdne. Po želji možete posuti čokoladnim ili šarenim mrvicama ili oblicima.
Koristite kao dodatak uz deserte, kremove, melbe ili servirajte sa šoljom kafe, mlekom ili čajem.
Neka vam je slatko!