Snežnobeli keksići

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Snežnobeli keksići
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 9
11/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
12
"Ostavite jedan tanjir slatkih snežnobelih keksića na stolu i vidite za koliko vremena će nestati"

Potrebni sastojci

  • kukuruzni skrob - 340 g fin kukuruzni skrob
  • kondenzovano mleko - 160 g
  • svinjska mast - 50 g, rastopljena ili maslac
  • šećer - 30 g
  • belanca - 2 komada
  • vanilin šećer - 8 g
  • prašak za pecivo - 5 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite belanca sa šećerom, solju i vanilin šećerom. Treba da dobijete mehuriće, a ne sneg.

2. Sipajte u njih rastopljenu mast i kondenzovano mleko i ponovo mutite kratko dok ne dobijete homogenu smesu.

3. Dodajte u delovima skrob sa praškom za pecivo, a kada smesa postane gusta mesite rukom testo za kolač. Ako vam se čini da je retko dodajte još skroba.

4. Kidajte loptice oko 20 g svaka i poređajte na rastojanju u plehu, obloženim papirom za pečenje ili prethodno namazanim. Doza je za dva pstandardna pleha iz rerne. Savet je da da oblikujete sve loptice odjednom, a ne da čekate da se ispeče jedan pleh i posle da pravite loptice za drugu. To je zato što će se testo osušiti po površini i mrviće se, biće teže za oblikovanje.

5. Stavite u ugrejanu rernu na 160 stepeni 10-15 minuta. Nemojte čekati da keksići porumene, nego treba da ostanu beli, sa jedva primetnom bojom.

6. Čuvajte ove nežno bele keksiće u dobro zatvorenoj posudi do jedne sedmice.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: