Torta sa plazma keksom jagodama

VecaVeca
Kuvar
346
9
1k
27
4
27/05/2020
"Osvežavajuća i veoma ukusna torta, koja se veoma brzo priprema "
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano788
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za fil
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • šećer u prahu - 5 kašika
  • Za potapanje plazma keksa
  • gazirani sok od pomorandže - po potrebi (oko 200 ml)
  • I još
  • plazma keks - 600 g
  • jagode - 300 g
  • Za filovanje i dekorisanje
  • šlag krem sa ukusom slatke pavlake - 2 kesice
  • jagode - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za fil: Mikserom umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu.

Jagode očistiti, dobro oprati i prepoloviti.

Plazma keks potapati u sok i poređati na tacnu, naneti polovinu fila, a preko fila rasporediti polovinu od ukupne količine jagoda. Zatim poređati red plazma keksa potapanog u soku, preko rasporediti ostatak fila i preko poređati ostatak jagoda.Završiti redom plazma keksa potapanog u soku.

Šlag krem sa ukusom slatke pavlake umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati tortu.

Dekorisati je jagodama.

Ostaviti u frižider da se stegne i ohladi.

Tortu sa jagodama seći na parčad željene veličine i poslužiti.

Savet: Iskoristite sveže jagode i napravite ovu predivnu tortu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar