Voćna torta sa pavlakom

PetyaPetya
Početnik
7218
Voćna torta sa pavlakom
Fotografije: Petya
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Veoma lagana, šarena i aromatična - svi gladnici sanjaju o ovoj torti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • ulje - 3/4 šolje
  • šećer - 1.5 šolja
  • brašno - 1.5 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • so - prstohvat
  • šećerni sirup - 1 šolja vode i 1 šolja šećera
  • pavlaka
  • banane - 2 komada
  • kivi - 3 komada
  • jagode - 100 g (maline)
  • toping - od jagode
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja, šećer, ulje i kiselo mleko dobro umutite. Prašak za pecivo pomešajte sa prosejanim brašnom i prstohvatom soli i dodajte u smesu.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta. Nakon što se ohladi podelite na 2 jednake kore. Za šećerni sirup stavite vodu da provri sa šećerom dok se ne rastopi.

Nakon što se preliv ohladi, sa delom njega prelijte prvu koru, namažite pavlakom, poređajte deo isečenog voća i prelijte topingom.

Stavite drugu koru i ponovite - sirup, pavlaka, voće za ukras i toping.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: