Kora za torte i kolače

Kora za torte i kolače
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
"Zato što znamo da volite domaće kolače - probajte da ih pripremite sa korom napravljenom po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • brašno - 6 supenih kašika
  • šećer - 6 supenih kašika
  • vanila - 1 komada
  • so - prstovat
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte žumanca od belanaca. U posudu miksera stavite belanca, so i 1 supenu kašiku šećera. Mutite dok se ne dobiju mekani vrhići.

U drugoj posudi umutite žumanca i ostali šećer u vazdušasti krem. Stavite polovinu brašna i dobro izmešajte.

U žumanca dodajte u malim porcijama belanca i drugu polovinu brašna pažljivo mešajući.

U tepsiju rerne stavite papir za pečenje. Rasporedite smesu ravnomerno pomoću silikonske špatule.

Prethodno zagrejte rernu na 170 stepeni i pecite koru za torte dok ne bude gotovo.

Izvadite patišpanj i ostavite ga da se u potpunosti ohladi.

Kora za torte i kolače je veoma uspešna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: