bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca sa kobasicom i alevom paprikom

Svinjska rebarca sa kobasicom i alevom paprikom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
162426
Svinjska rebarca sa kobasicom i alevom paprikom1 / 2
04/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
4
"Za fanove mesa - rebarca sa kobasicom, ostalo je ... pivo"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1, 5 kg
  • beli luk - 4 čena
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kobasica - 1 komad (čorizo)
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • crveni luk - 1 komad
  • paprika - 1 komad, crvena
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • paradajz - 800 g, iz konzerve
* merne jedinice

Način pripreme

Rebarca isecite na manje parčiće i pomešajte ih sa belim lukom, alevom paprikom i maslinovim uljem. Prethodno zagrejte rernu na 160 stepeni.

Kobasicu blago zapržite, dok ne postane braon i izvadite je kašikom na ubrus. U istoj posudi zapržite rebarca i takođe ih izvadite na ubrus. Ponovo u isti tiganj stavite maslinovo ulje, luk i papriku. Mešajte dok povrće ne omekša.

Vratite rebarca i čorizo, zajedno sa šećerom, paradajzom i bujonom. Ostavite jelo da provri. Nakon toga ga pokrijte folijom i stavite u rernu. Nakon sat sklonite foliju i ostavite je još 30 minuta da se zapeče dok rebarca ne omekšaju. Začinite po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: