Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Grisine sa semenkama, alevom paprikom i himalajskom solju

Grisine sa semenkama, alevom paprikom i himalajskom solju

VeselinaVeselina
Inovator
134431k24
Grisine sa semenkama, alevom paprikom i himalajskom solju
Fotografije: Veselina
1 / 3
10/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Odlično meze uz pivo"

Potrebni sastojci

  • amonijačna soda - 2/3 komada
  • so - 1 kašičica
  • brašno - koliko je potrebno
  • sveže mleko - 1 šolja
  • himalajska so
  • jaja - 1 komad
  • sirće - 2 - 3 kapljice
  • žumanca - 1 komad
  • aleva paprika
  • susam - beli
  • crni susam
  • kim
  • margarin - 130 g
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi umutimo 1 jaje. Dodajemo 1 kašičicu soli. U jednu supenu kašiku sipamo 2-3 kapljice sirćeta.

Amonijačnu sodu pomešamo sa sirćetom. Kad nadođe stavljamo je u jaje. Odmerimo 1 šolju svežeg mleka. Dodajemo sveže mleko u posudu. Sve promešamo kašikom.

Na sobnu temepraturu ostavimo margarin da omekša. Dodajemo margarin i ponovo mešamo. Dodajemo brašno u delovima. Treba da dobijemo meko testo.

Pospemo sto brašnom i mesimo ponovo. Razvučemo testo na brašnom posutom stolu. Da bi nam bilo lakše možemo podeliti na tri dela. Svaki deo razvučemo na približno pravougaoni oblik debljine 5-6 mm i rečemo okruglim reckastim nožem na trakice.

Od doze ove dobijamo 2 pleha od rerne.

Obložimo pleh papirom za pečenje. Ređamo trakice. Na tanjir na gomilce stavljamo beli susam, crni susam, kim, alevu papriku, da bi nam bilo lakše. U posudi umutimo žumance. Namažemo ih umućenim žumancem, posipamo belim susamom, crnim susamom, kimom, alevom paprikom i himalajskom solju, pre toga, ako je moguće sameljemo je. Pečemo u ugrejaoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Ne narastaju puno prilikom pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: