Način pripreme
U dubokoj posudi umutimo 1 jaje. Dodajemo 1 kašičicu soli. U jednu supenu kašiku sipamo 2-3 kapljice sirćeta.
Amonijačnu sodu pomešamo sa sirćetom. Kad nadođe stavljamo je u jaje. Odmerimo 1 šolju svežeg mleka. Dodajemo sveže mleko u posudu. Sve promešamo kašikom.
Na sobnu temepraturu ostavimo margarin da omekša. Dodajemo margarin i ponovo mešamo. Dodajemo brašno u delovima. Treba da dobijemo meko testo.
Pospemo sto brašnom i mesimo ponovo. Razvučemo testo na brašnom posutom stolu. Da bi nam bilo lakše možemo podeliti na tri dela. Svaki deo razvučemo na približno pravougaoni oblik debljine 5-6 mm i rečemo okruglim reckastim nožem na trakice.
Od doze ove dobijamo 2 pleha od rerne.
Obložimo pleh papirom za pečenje. Ređamo trakice. Na tanjir na gomilce stavljamo beli susam, crni susam, kim, alevu papriku, da bi nam bilo lakše. U posudi umutimo žumance. Namažemo ih umućenim žumancem, posipamo belim susamom, crnim susamom, kimom, alevom paprikom i himalajskom solju, pre toga, ako je moguće sameljemo je. Pečemo u ugrejaoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Ne narastaju puno prilikom pečenja.