Ovčetina sa prazilukom i prelivom sa jajima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78703
04/07/2019
"Ne možete tek tako da skuvate ovčetinu, potreban joj je i preliv, pa i začini, ali najviše tačan recept "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 850 g (šiljeze)
  • praziluk - 1, 2 kg (7 - 8 strukova)
  • maslac - 100 g (loj)
  • jaja - 3 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo na parčiće i posolimo meso. Stavljamo da se kuva u malo vode dok napola ne omekša.

Očistimo i isečemo praziluk na krupno. Dinstamo ga u masnoći sa malo vode dok napola ne omekša, posolimo i dodajemo alevu papriku.

Sipamo meso u praziluk i kuvamo dok meso ne omekša i ne skuva se. Prebacujemo jelo u posudu za pečenje, pritiskajući ga drvenom varjačom i prelivamo umućenim jajima.

Zapečemo 15-tak minuta u umerenoj rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar