Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Spanać sa prazilukom, pirinčem i jajima u rerni

Spanać sa prazilukom, pirinčem i jajima u rerni

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Spanać sa prazilukom, pirinčem i jajima u rerni
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Otvorite frižider i vidite da li imate spanać, praziluk, pirinač i jaja, jer vam baš to treba da napravite ovo sjajno zapečeno jelo"

Potrebni sastojci

  • spanać - 1 kg
  • praziluk - 2 struka
  • beli luk - 3 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • šampinjoni - 200 g
  • pirinač - 1 šolja
  • bujon - 3 šolje
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • jaja - 3 koamda ili više po želji
  • ulje
  • nana - 3 struka, sveža
  • menta - 3 struka, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržimo praziluk, šargarepu, beli luk, pečurke u masnoći. Dolivamo i malo vode da se izdinstaju. Dodajemo očišćen i dobro opran spanać. Mešamo i posolimo.

Kada se spanać slegne dodajemo pirinač. Mešamo i sipamo šolju bujona. Ostavljamo na tihoj vatri oko 10 minuta.

Prebacujemo ravnomerno u posudu za pečenje, dodajemo još dve šolje bujona, usitnjenu nanu i mentu, mešamo blago, posipamo biberom i poređamo odozgo paradajz, isečen na šajbne.

Pečemo u rerni na 180 stepeni 20 minuta. Izvadimo i pomoću kašike oblikujemo gnezda za jaja i pažljivo ih razbijemo unutra. Pospemo alevom paprikom. Vraćamo u rerni, dok jaja ne budu gotova.

Serviramo zapečeno jelo sa kiselim mlekom, mlečnom ili svežom salatom, a što da ne i sa taratorom?

Ukusno i zdravo! Spanać sa prazilukom, pirinčem i jajima u rerni je mnogo ukusno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: