Sunčano srce od jagoda

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
07/07/2019
"Sjajno je da volite, još bolje ja da budete voljeni, ali da li ste nekad probali sunčano srce od jagoda "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagode - 250 g
  • jaja - 3 komada, L
  • maslac - 100 g, sobna temperatura
  • šećer - 120 g
  • kora od limuna - narendana kora jednog limuna
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • brašno - 200 g, belo
  • kukuruzni skrob - 50 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer u prahi - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni;

Kalup sa srcastim prstenom, namazan i pokriven sa malo brašna.

Jaja se odvoje na žumanca i belanca.

U posudi se umute šećer i meki maslac u krem. Dodaju se žumanca jedno po jedno, pri čemu se nakon svakog meša dok se ne upije, dodaje se narendana kora limuna, vanila. Muti se u krem.

Brašno se promeša sa praškom za pecivo i skrobom i dodaje se u krem sa maslacem u porcijama, pri čemu se ređa sa svežim mlekom.

Belanca se umute u sneg i dodaju se u porcijama u osnovno testo sa maslacem. Meša se špatulom.

Dodaje se i 150 g isečeni jagoda na kocke, ponovo se promeša.

Preostale jagode, 100 g, seku se na kiške i posipaju preko testa po prinicipu slučajnosti.

Peče se na 170 stepeni dok čačkalica ne bude suva kad se stavi u sredinu kolača.

Vadi se iz rerne, ohladi se na kratko, a nakon toga na rešetki.

Pre serviranja se posipa blago šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar