Način pripreme
Prvo napravite čokoladni mus. Podelite žumance i belance. u odgovarajućoj posudi umutite žumanca sa polovinom šećera u vazdušast krem. U žumanca dodajte Bejlis liker i rum.
Čokoladu istopite na pari. Skinite sa vatre i uz neprestano mešanje dodajte maslinovo ulje.
U drugoj posudi umutite belanca sa preostalim šećerom u sneg. Veoma je važno da posuda i pribor budu suvi.
U čokoladnu smesu dodajte prvo žumanca, uz pažljivo mešanje silikonskom špatulom.
Nakon toga dodajte i belanca uz pažljivo mešanje. Čokoladni mus je gotov. 1/3 od musa sipajte u špric i ostavite po strani.
Pripremite odgovarajuće čašice za desert i stavite ih u frižider na 30 minuta. Pažljivo sipajte smesu u nagnute čaše do polovine. Čaše stavite u posudu i vratite ih u frižider dok se mus ne ohladi.
Sada počnite da pravite mus od jagoda. Potopite želatin u malo svežeg mleka, a ostatak mleka ugrejte. U njega dodajte želatin kada nabubri i promešajte dok se ne rastvori.
Umutite tečnu pavlaku sa malo šećera u prahu. Dodajte kondenzovano mleko i kiselu pavlaku. Probajte i ako nije dovoljno slatko, dodajte malo šećera u prahu. Na kraju dodajte mleko sa želatinom i vanilu.
Očistite i operite jagode. Naseckajte ih na sitne komade. Sjedinite smesu sa umućenom pavlakom i jagodama. Veoma pažljivo dopunite čaše.
Po ivicama čaše dovršite desert čokoladnim musom uz pomoć šprica, a u sredinu postavite celu jagodu.
Vratite de/undefined sert u frižider da se ohladi.