Sorbe od jagoda i vina

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
28/10/2019
"Najlepši letnji deserti su oni koji se vade iz zamrzivača, kao ovaj veličanstveni sorbe "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Vino se sipa u šerpu, dodaju se šećer, karanfilić i beli biber. Kora pomorandže se narenda na sitno i dodaje se u vino.

Smesa se kuva 20 minuta na laganoj vatri, dok ne ispari polovina tečnosti.

Procedi se, ohladi se i ostavlja se u zamrzivaču 3 sata, pri čemo se na svakih 20 minuta meša.

Jagode se očiste, iseku se na četvrtine, posipaju se šećerom u prahu. Desert se servira tako što se u tanjiriće stavljaju jagode i ukrašava se kuglom sorbea.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar