Krompir pire sa paradajzom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
09/07/2019
"Šaren i ukusan krompir pire za ljude sa maštom i afinitetima prema avanturama "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano59
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • luk - 150 g
  • šargarepa - 100 g
  • celer - 1 struk (oko 50 - 60 g)
  • paradajz - 250 g
  • maslac - 55 g
  • voda - 400 ml
  • bujon - 1 kockica od povrća
  • so - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • majoran - 1/2 kašičice
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, celer i šargarepu očistimo i isečemo na komade. Dinsamo dok ne omekša maslac i 1/2 kašičice soli na tihoj vatri.

Paradajz oljuštimo i dodajemo na vatru isečen na četvrtine. Kuvamo 1-2 minuta, pojačamo vatru sa dva stepena.

Krompir oljuštimo, isečemo na kockice, stavljamo sve ostalo i sipamo vodu. Nije potrebno da pokriva jelo.

Kuvamo ispod poklopca 10 minuta, nakon toga izmrvimo kockicu bujona i aromatizujemo začinima - muskatnim oraščićem, majoranom, biberom.

Ponovo poklopimo i ostavljamo na umerenoj vatri oko 20 minuta dok krompir potpuno ne omekša.

Sve pasiramo na fini pire, začinimo po želji sa još začina i solju.

Možemo servirati kao predjelo ili prilog uz meso.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar