Krompir pire sa koprivom

14/03/2019
"Ukusna vegetarijanska gozba sa mirisom proleća - probajte ovo sveže krompir pire sa koprivom "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice26
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1.5 kg
  • kopriva - oko 50 - 60 g
  • mladi luk - 1 veza
  • sir - 50 - 60 g
  • paradajz - 4 - 5 supenih kašika, izrendanih /pire/
  • so - 1 - 2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • peršun - 1/4 veze
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • jaja - 4 komada
  • aleva paprika
  • maslac - 20 g
  • sveže mleko - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi skuvamo oljušteni krompir oko 30 minuta, izgnječimo na pire odgovarajućom spravom ili viljuškom, ali ne mikserom.

Posebno ugrevamo oko 20 g maslaca i dodajemo 250 ml svežeg mleka. Ugrevamo 1-2 minuta na vatri - da bude toplo i dodajemo u pire.

Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Dodajemo oko 50 g sira - izmrvljenog tj, izgnječenog rukom. Promešamo. Dodajemo u smesu salsu ili paradajz /iseckan/, oko 4-5 kašika. Promešamo.

Koprivu operemo toplom vodom, odvojimo drške i kuvamo u šerpi oko 15 minuta, ocedimo i sitno iseckamo. Dodajemo u smesu sa pireom, a takođe i sitno iseckan luk i začine.

Važno je da kažemo da se jelo takođe može pripremiti i sa 1 kg krompira, pošto će sveže mleko biti oko 150 ml, a druguh sastojaka skoro isto!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar