Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Domaća kobasica»Jagnjeće kobasice sa sosom od paradajza

Jagnjeće kobasice sa sosom od paradajza

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Jagnjeće kobasice sa sosom od paradajza1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Domaća jagnjeće kobasice ili još malo na temu kako da uživamo u životu, dok jedemo ukusno"

Potrebni sastojci

  • prezle - 1 šolja
  • mleko - 2/3 šolje
  • mleveno meso - 6 šolja, jagnjeće
  • beli luk - 3 čena, istucan
  • kumin - 2 kašičice
  • peršun - 2 kašike
  • brašno
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so
  • biber
  • peršun
  • Za sos
  • paradajz pire - 2 1/2 šolje
  • šećer - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • luk - 1 glavica, oljušten
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte prezle sa mlekom. Dodajte mleveno meso, luk i beli luk. Pospite kuminom i peršunom. Začinite solju i biberom. Promešajte i zamesite dobro smesu.

Rukama oformite mleveno meso u male debele kobasice. Zagrejte maslinovo ulje i pržite ih unutra oko 8 minuta. Okrećite ih, da postanu braon sa svih strana. Nakon toga ih izvadite i ostavite ih da se ocede od masnoće na kuhinjskom ubrusu.

Pomešajte paradajz pire sa lovorovim listovima i lukom u tiganju i ostavite smesu da se krčka na slaboj vatri 20 minuta. Nakon toga dodajte unutra kobasice i kuvajte još 10 minuta.

Servirajte jelo, garnirano sa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: