Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Špagete sa sosom od paradajza i vina

Špagete sa sosom od paradajza i vina

Špagete sa sosom od paradajza i vina
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Savršeen špagete sa vinskim sosom... zapečene u rerni i sa ukusnom koricom od kačkavalja. Znate sa čim da ih poslužite na stolu"

Potrebni sastojci

  • špagete - 400 g
  • mleveno meso - 800 g, domaće /može i kupovno/
  • kačkavalj - 200 g
  • parmezan - 40 g, fino izrendan
  • vino - 150 ml
  • so - po ukusu
  • crni biber - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • ljutenica - 1 tegla /400 g/ fino mlevena
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se stavlja voda do pola, so, nekoliko kapljica ulja.

Stavlja se na ringlu da provri.

Na drugu ringlu u duboki tiganj se stavlja ulje. Kada se zagreje, u njemu se proprži mleveno meso, pri čemu se koristi metalna žica za mešanje, kako bi mleveno meso moglo da se pretvori u mrve.

Kada se proprži, stavljaju se začini i vino.

Sačeka se nekoliko minuta dok alkohol ne ispari i dodaje se ljutenica, malo vode i parmezan.

Kada voda provri, testenina se stavlja da se kuva.

Kada je gotova, stavlja se u tepsiju podmazanu uljem.

Kačkavalj se renda na krupno rende.

Sos se dodaje u testeninu i testenina sa paradajz sosom se lepo izmeša.

Kačkavalj se svuda raspoređuje i jelo se stavlja da se zapeče u zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 10 minuta dok se kačakvalj ne istopi.

Neka vam je slatko sa ovim špagetama sa sosom od paradajza i vina!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: