Način pripreme
U šerpu se stavlja voda do pola, so, nekoliko kapljica ulja.
Stavlja se na ringlu da provri.
Na drugu ringlu u duboki tiganj se stavlja ulje. Kada se zagreje, u njemu se proprži mleveno meso, pri čemu se koristi metalna žica za mešanje, kako bi mleveno meso moglo da se pretvori u mrve.
Kada se proprži, stavljaju se začini i vino.
Sačeka se nekoliko minuta dok alkohol ne ispari i dodaje se ljutenica, malo vode i parmezan.
Kada voda provri, testenina se stavlja da se kuva.
Kada je gotova, stavlja se u tepsiju podmazanu uljem.
Kačkavalj se renda na krupno rende.
Sos se dodaje u testeninu i testenina sa paradajz sosom se lepo izmeša.
Kačkavalj se svuda raspoređuje i jelo se stavlja da se zapeče u zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 10 minuta dok se kačakvalj ne istopi.
Neka vam je slatko sa ovim špagetama sa sosom od paradajza i vina!