Način pripreme
1. Breskve oljuštite, isecite i stavite u blender (približno 1/2 breskve ostavite za dekoraciju). Sameljite na ne mnogo finu kašu, da se osećaju mali komadi. Ako voće nije mnogo slatko, pomešajte ga sa mal šećera u prahu i promešajte. Da ne bi potamnelo, možete staviti i malo soka od limuna.
2. Stavite kokosovo mleko na vatru, prstohvat soli, cimet i kardamon. Stavite pirinač, prethodno opran od skroba. Kuvajte ispod poklopca 25-30 minuta na tihoj/umerenoj vatri. Stavite šećer i kuvajte još 4-5 minuta sa otvorenim poklopcem uz neprestano mešanje.
3. Na dno čaša rasporedite mlevene breskve, odozgo sipajte mleko sa pirinčem i čim se ohladi poređajte fine komade odvojenih bresaka.
4. Za kraj pospite krem kokosom i servirajte.
Neka vam je slatko!