Način pripreme
U srednje veliki tiganj dodajte 1 supenu kašiku ulja ili maslinovog ulja i propržimo kratko praziluk, isečen na krugove, dodajte prstohvat soli.
Nakon što se praziluk izdinsta, skinite tiganj sa vatre i dodajte u njega jabukovo sirće.
Dodajte topao pileći bujon i sveže samleven biber po ukusu. Vratite tiganj na vatru na niskoj temperaturi.
Skuvajte krompir u malo posoljenoj vodi dok ne bude gotov, ocedite ga i oljuštite. Isecite krompir na krupnije kockice i prebacite u veliku posudu. Dodajte toplu smesu iz tiganja u krompir. Promešajte lepo krompir salatu i ostavite da se začini 5 minuta.
Dodajte 1/4 šolje maslinovog ulja, sitno iseckanu mirođiju, so i biber po ukusu i ponovo promešajte salatu.
Servirajte zimsku krompir salatu sa prazilukom toplu. Možete je koristiti i kao prilog uz jela sa mesom ili ribom.
Prijatno!