Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Krompir salata»Zimska topla krompir salata sa prazilukom

Zimska topla krompir salata sa prazilukom

ZoriZori
Guru
8932865k
Zimska topla krompir salata sa prazilukom
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Vadimo vino, a vi postavite so jer se ova krompir salata jede topla"

Potrebni sastojci

  • krompir - 8 komada iste veličine (oko 1 kg)
  • ulje - 1 supena kašika ili maslinovo ulje
  • praziluk - 1 - 2 tanka i krhka struka
  • jabukovo sirće - 1/3 šolje za kafu
  • mirođija - 1/4 šolje za kafu, sitno iseckana
  • pileći bujon - 1/2 šolje za kafu
  • maslinovo ulje - 1/4 šolje za kafu
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U srednje veliki tiganj dodajte 1 supenu kašiku ulja ili maslinovog ulja i propržimo kratko praziluk, isečen na krugove, dodajte prstohvat soli.

Nakon što se praziluk izdinsta, skinite tiganj sa vatre i dodajte u njega jabukovo sirće.

Dodajte topao pileći bujon i sveže samleven biber po ukusu. Vratite tiganj na vatru na niskoj temperaturi.

Skuvajte krompir u malo posoljenoj vodi dok ne bude gotov, ocedite ga i oljuštite. Isecite krompir na krupnije kockice i prebacite u veliku posudu. Dodajte toplu smesu iz tiganja u krompir. Promešajte lepo krompir salatu i ostavite da se začini 5 minuta.

Dodajte 1/4 šolje maslinovog ulja, sitno iseckanu mirođiju, so i biber po ukusu i ponovo promešajte salatu.

Servirajte zimsku krompir salatu sa prazilukom toplu. Možete je koristiti i kao prilog uz jela sa mesom ili ribom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: