Zimska topla krompir salata sa prazilukom

19/07/2019
"Vadimo vino, a vi postavite so jer se ova krompir salata jede topla "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano175
  • Pregledi tokom meseca74
  • Pregledi tokom sedmice40
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 8 komada iste veličine (oko 1 kg)
  • ulje - 1 supena kašika ili maslinovo ulje
  • praziluk - 1 - 2 tanka i krhka struka
  • jabukovo sirće - 1/3 šolje za kafu
  • mirođija - 1/4 šolje za kafu, sitno iseckana
  • pileći bujon - 1/2 šolje za kafu
  • maslinovo ulje - 1/4 šolje za kafu
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U srednje veliki tiganj dodajte 1 supenu kašiku ulja ili maslinovog ulja i propržimo kratko praziluk, isečen na krugove, dodajte prstohvat soli.

Nakon što se praziluk izdinsta, skinite tiganj sa vatre i dodajte u njega jabukovo sirće.

Dodajte topao pileći bujon i sveže samleven biber po ukusu. Vratite tiganj na vatru na niskoj temperaturi.

Skuvajte krompir u malo posoljenoj vodi dok ne bude gotov, ocedite ga i oljuštite. Isecite krompir na krupnije kockice i prebacite u veliku posudu. Dodajte toplu smesu iz tiganja u krompir. Promešajte lepo krompir salatu i ostavite da se začini 5 minuta.

Dodajte 1/4 šolje maslinovog ulja, sitno iseckanu mirođiju, so i biber po ukusu i ponovo promešajte salatu.

Servirajte zimsku krompir salatu sa prazilukom toplu. Možete je koristiti i kao prilog uz jela sa mesom ili ribom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar