Način pripreme
Prvi korak
U duboku posudu razbijemo jaja, u njih dodajemo šećer i so. Mešamo dobro i počinjemo da u dobijenu smesu po malo brašna i vode i takođe smenjujemo brašno, vodu. Mešamo neprestano dok ne dobijemo glatku smesu za palačinke.
Drugi korak:
Pečemo palačinke u tiganju sa malo masnoće na tihoj vatri. Kao i svaku gotovu palačinku namažemo maslacem. Ja sam dobila 15-20.
Treći korak:
Pripremamo mlečnu smesu u posudi, sipamo kiselo mleko i u njega izmrvimo sir, stavljamo i topljeni sir, so i biber po ukusu. Dobro promešamo i ostavljamo sa strane.
Četvrti korak:
Isečemo kisele krastavčiće na krugove, može i na tanke i duge trake, isečemo paprike na trake, isečemo i viršle na krugove, može i šunka ali ja sam stavila cele okrugle komade.
Peti korak:
Sastavljanje torte od palačinaka: u odgovarajuću posudu stavljamo prvu palačinku, nakon toga preko nje stavljamo mlečnu smesu, nakon toga poređamo paprike, viršle, kisele krastavčiće i šunku i tako ređamo dok ne potrošimo sastojke. Završavamo mlečnom smesom, ostavljamo za premazivanje po ivicama same torte.
Nakon što dobro namažemo slanu tortu od palačinaka mlečnom smesom, sa strane stavljamo rendani kačkavalj da se lepo zalepi (kao što je na slici) ukrašavamo kiselim krastavčićima i crvenim paprikama.
Serviramo toplu ili hladnu.